tirsdag 14. februar 2012

3 symboler - Flagg, Lotusblomst & Anker

Flagg:
Et flagg er egetlig bare et tøystykke med bestemte farger og mønster, men likevel har det stor betydning for noen.
Flagg brukes som symbol for en nasjon eller geografiske region, men kan også brukes av organisasjoner, selskaper og andre grupperinger med behov for å markere seg, enten det gjelder FN, Røde Kors, eller en politisk bevegelse.


Det norske flagget inneholder et mørkeblått nordisk kors med hvite kanter på rød bunn. Den vertikale korsarm er forskjøvet mot flaggstangen etter mønster av de eldre nordiske flaggene i Danmark og Sverige. Det norske flagget har et kors inni fordi det skal symbolisere at vi er et kristent land. 




Lotusblomst:
Lotusblomsten er et viktig symbol i indiske religioner. Lotusblomsten er også sentral i andre religioner som hinduismen og buddhismen, men her er blomsten både symbol og offergave. Lotusblomsten er et symbol på skaperkraft og begynnelse så vel som et symbol på renhet. I hinduismen sies det at skaperguden Brahma oppstår i en lotusblomst som vokser ut av Vishnus navle. 
Lotusblomsten er som regel hvit eller rosa. 

Anker:
Anker er brukt som symbol i bildende kunst, blant annet i kirkekunst, i omanmenter og som kjennetegn for sammenslutninger, i varemerker og logoer, flagg, segl og våpenskjold.

 Som symbol står et anker ofte for håp, som tro – kors, håp – anker og kjærlighet – hjerte.  Et anker kan også være grafisk figur som et stilisert skipsanker. Ankeret er da fremstilt som en flatemessig figur med armer og ankerstokk vendt samme vei. Anker finnes også i kommunevåpen i land med europeiske heraldikk, til dels med historien tilbake til middelalderen. 







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar